• banner

An architectual CG solution provider with trust & honor

 Zhuhai Project-Aedas

Zhuhai Project-Aedas

The project is located in Zhuhai’s Hengqin Island, a future financial district connecting Hong Kong, Macao and other major cities in the Greater Bay Area. The city, surrounded by the sea and mountainous terrain and positioned at the heart of this world-class city cluster, is thriving to become a driving force of growth highlighted in China’s latest national development strategies. “The site possesses powerful momentum for future developments. So we imagined this unique building to express the quality of speed, growth and vitality. It resembles prosperity of the new district and rise of the country,” explains Dr Andy Wen, Aedas Global Design Principal. The development comprises mixed programs including Grade-A office, conference and exhibition amenities, commercial apartments and retail space. Conventional and retail spaces are placed in the podium to allow for easy access. Offices are up to the middle of the tower while the apartments are set on top, enjoying the tranquil and scenic sea views. The subtropical climate of Zhuhai imposes higher requirements on the tower’s wind load to withstand the strong winds during typhoon seasons. The design team meticulously adjusted the building’s orientation and entrance to reduce wind drag and improve pedestrians’ experience. The fluid elevations are clad in glass and metal panels, pouring down to form a huge curtain swept aside and twisted in the cosmic wind ending in a flurry of horizontally creased envelop surrounding a tall exhibition space and a unique canopy over the entrance.  A smooth transition between the super high-rise and the low rise podium is achieved by pulling and twisting the vertical elements around the central axis, turning the tower walls into the podium roof.