• banner

An architectual CG solution provider with trust & honor

Located on a rocky, wind-swept south facing shoreline; this retreat home nestles into the landscape to harmonize with its surroundings and minimize exposure to weather. The home is a vacation retreat for a family of four, who desired a low-impact home with a strong connection to land and sea. The design solution utilizes a simple ‘wedge’ shape geometry, mimicking the hillside slope beyond, and is tucked into a natural depression in the shoreline in order to diminish its visual impact.<br />
<br />
with extremely sensitive shorelines and marine environment. A clear understanding of near-shore ecology greatly impacted the design of the home. To avoid habitat loss for near-shore insects, a critical food source for endangered juvenile Chinook salmon, a garden roof seeded with native, drought tolerant vegetation has been utilized. This assembly replaces over 90% of the vegetative footprint lost to construction.

Tasmania Holland Village-TAS, Australia