An architectual CG solution provider with trust & honor

The library will contain quiet zones for focused work as well as active areas and gathering spaces that can be used for events, exhibitions, meetings, and lectures – a distinction that is also reflected in the choice of materials. The active, open ground floor, paved in granite features a visible concrete structure, which allows for large and open spaces, while the eight upper floors, which house the library itself, are constructed of wood. In addition to being an exceptionally sustainable and durable material that reduces the building’s CO2 footprint, wood also provides a pleasant indoor environment with a stress-mitigating acoustic profile. The building’s facade will consist of light-coloured, vertical elements that act as a sun screen. With the library, the University of Gothenburg gains additional meeting facilities, better research environments and an innovative setting for housing the university’s collection. In the core of the library, Sweden’s first fully automated book depository stores and retrieves books and other media in an efficient and compact way. The public stairs of the building are situated around the depository, placing books and the knowledge contained within them at the very core of the experience of the building. Study areas and offices are located toward the facade, which ensures optimal daylight conditions and spectacular views of the park and the city.

IPPR-Zhongke University Renovation